Bridgestone Tatabánya | Járdafestés

Ismét a gyalogosok védelmében a Bridgestone

A közlekedési balesetek csökkentése érdekében fogott össze a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és Tatabánya Város Önkormányzata. A közös erőfeszítésnek hála, a megyeszékhely 6 forgalmas gyalogátkelője lett biztonságosabb az úttestre felfestett figyelmeztető jelzésekkel. Az átkelőhelyeket a városháza szakirodája jelölte ki, a munkálatok költségét pedig a Bridgestone Tatabánya finanszírozta.

A vállalat már korábban is szervezett az önkormányzat közreműködésével járdafestést: a tavalyi akcióban elkészített jelzések elsősorban a gyalogosok figyelmét hívták fel az úttesten történő átkelés veszélyeire. Idén a hat kereszteződéshez felfestett útburkolati jelek már az autósokat célozzák: a piktogramokat a kivitelező cég előre gyártott sablondarabokból állította össze, körülöttük pedig fényvisszaverő anyaggal szórt felületet alakítottak ki festéssel, hogy éjszaka is láthatóak legyenek.

A Bridgestone társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként termékeivel és anyagiakkal is rendszeresen támogatja a különböző helyi köz- és társadalmi feladatokat ellátó intézményeket és szervezeteket. A gyár tavaly novemberben például 1,5 millió forintot adományozott a Szent Borbála Kórház Központi Radiológia – Mammográfia szakrendelésének.

Cikk megosztása