Modern pihenőhelyek várják a bringásokat Környén

Új fejlesztéseket vehettek birtokba júniusban a kerékpárosok Környén. A hárommillió forintos beruházás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei település kerékpárútjai mellett négy, szelektív hulladéktárolóval is ellátott pihenőhely, és egy szervizpont is létesült. A fejlesztés az önkormányzat, illetve a Bridgestone gyár immáron évek óta tartó együttműködésének legújabb eredménye.

A munkába járók és az aktív kikapcsolódást keresők egyaránt örülhetnek a Környe területén található kerékpárutak melletti új fejlesztéseknek. A már meglévő – Környét Vértessomlóval, valamint Tatabányával összekötő – bringás útvonalakon négy, jól felszerelt kerékpáros pihenőhely létesült, ahol a bicajosok igényes körülmények között pihenhetik ki a tekerés fáradalmait. A Bridgestone abroncstípusairól elnevezett pihenőpontokon nemcsak asztalok és ülőhelyek várják az oda érkezőket: a kivitelezés során környezetvédelmi szempontokra figyelve még szelektív hulladékgyűjtőket is kialakítottak.  A technikai segítséget igénylő bringásokra is gondoltak a fejlesztésnél: a hárommillió forintos beruházás keretében a vasútállomás mellett egy pumpával és szerelő-állvánnyal felszerelt szervizpont is felépült.

A most átadott kerékpáros fejlesztés ötlete a tavaly Környe és Vértessomló között felépült kerékpárút kapcsán született meg. Az ünnepélyes átadón az abroncsgyár képviseletében Topolcsik Melinda, és a település polgármestere, Beke László köszöntötte a kerékpárosokat és a sajtó képviselőit.

“Nem véletlenül lettünk Kerékpárosbarát munkahely, szívügyünk a sport és így a kerékpározás, ez találkozik most másik fontos vállalásunkkal, a helyi közösségek szolgálatával” – mondta Topolcsik Melinda a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Éppen ezért megpróbálunk minden olyan feltételt előteremteni, ami elősegíti, hogy a környéken minél többen pattanjanak nyeregbe, és biztonságban tekerjenek az egészségük megőrzéséért.”

„Településünk mindig is törekedett arra, hogy magas színvonalon valósítsa meg a beruházásait. Ezt a törekvést mutatja az is, hogy a megépült kerékpárutakat nem tekintjük késznek a beruházást lezáró műszaki átadás után, hanem azt nézzük, hogy mivel lehetne még komfortosabbá tenni a környei szakaszt. Ennek eredményeként készültek el a kerékpáros pihenők és a szervizpont. Külön öröm, hogy az effajta elképzelések megvalósításához kiváló partnerre találtunk a Környén működő Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-ben” – mondta Beke László, Környe polgármestere.

A Bridgestone a társadalmi szerepvállalás keretében szoros, együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a környei önkormányzattal. Az abroncsgyár tavaly jelentős összeggel támogatta az Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új játszóterének építését, de a gyár önkéntesei segítségével újultak meg a település tóparti faeszközei is.

Cikk megosztása