Bridgestone Tatabánya | 90 éves a Bridgestone

Közel egy évszázados sikertörténet

90. születésnapját ünnepli márciusban a Bridgestone

A tokiói székhelyű Bridgestone Corporation, a fenntartható mobilitás és fejlett megoldások globális autóipari kulcsszereplője idén ünnepli alapításának 90. évfordulóját. Az abroncsgyártó vállalatot 1931. március 1-jén alapította Shojiro Ishibashi, azóta a kiterjedt cégcsoport világszerte mintegy 140 ezer dolgozót számlál, és több mint 150 országban van jelen termékeivel. A 2006-ban, 15 éve alapított tatabányai üzem a Bridgestone egyik legfiatalabb és legmodernebb egysége.

A cégcsoport tevékenységét és globális üzletpolitikáját is nagyban meghatározza az alapító vállalati filozófiája. Shojiro Ishibashi azt vallotta, hogy az a vállalat, amelyet csak a profit érdekli, nem lehet sikeres, viszont az, amely tesz a társadalomért és a környezetért, akár örökké prosperálhat. Ennek szellemiségében határozta meg a cég misszióját: „a társadalom szolgálata kiemelkedő minőségben”, amely szerves része a teljes cégcsoport, így a Bridgestone Tatabánya Kft. működésének is.

A tatabányai üzem a kezdetektől segíti a helyi közösséget és a környékbeli közhasznú intézmények és szervezetek munkáját. A vállalat többek között a helyi háziorvosi rendelőket és a környékbeli szociális intézményeket segítette a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközökkel, pénz- és abroncsadományt nyújtott a tatabányai Szent Borbála Kórház számára, hozzájárult új játszópark- és sportpálya-beruházás megvalósításához Környén és Tatabányán, vagy épp önkéntes járdafestési akció keretében igyekezett biztonságosabbá tenni a város legforgalmasabb átkelőhelyeit.

A 90. évforduló alkalmából a tatabányai gyár dolgozói egy erre a célra létrehozott weboldalon keresztül csatlakozhatnak a globális vállalati megemlékezéshez. Ennek keretében a magyarországi kollégák a cégnél megélt pillanataikat oszthatják meg a világ minden táján dolgozó több tízezer Bridgestone munkatárssal.

Cikk megosztása