Bridgestone_15eves_Jubileum

Tizenöt év alatt közel negyvenmillió abroncsot gyártott le a Bridgestone Tatabánya

Évente 6,5 millió abroncsot képes mostanra legyártani a Bridgestone hazai üzemének több mint 1300 munkatársa. A 15 évvel ezelőtt indult tatabányai gyár mára nemzetközi cégóriássá nőtte ki magát, és Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkáltatójává vált. Az évforduló alkalmából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt a gyárban a kezdetektől ott dolgozók köszöntésén, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy jó példája a magyar gazdaság sikerének.

Alapításakor 361 dolgozóval kezdte meg a működését a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., 15 év elteltével pedig mára mintegy 1 300 főt számlál. Árbevétele folyamatosan növekszik, a 2016-os 36 milliárd forintról 5 év alatt szinte megduplázta bevételeit, 2021-ben már 76,5 milliárd forintos árbevételt termelt. A gyártósorokon prémium kategóriás nyári, téli és négyévszakos abroncsok készülnek 230-féle méretben főképp európai és tengerentúli piacokra, de már jelentős mennyiségben szállítanak közvetlenül a nemzetközi, valamint a hazai autóiparnak is. A gyár 2021-ben is ünnepelhetett, hiszen nyáron kigurult az üzemből a 35 milliomodik legyártott gumiabroncs.

„A digitalizáció és automatizálás terén végzett fejlesztések hozzájárulnak, hogy a magyar gyár továbbra is a cégcsoport egyik legmodernebb üzeme. Örömmel tölt el, hogy ennyi kitartó és elhivatott munkatárssal dolgozhatok együtt nap mint nap, mivel a szakértelmük nélkül a tatabányai üzemünk nem ért volna el ilyen kimagasló eredményeket. A 15 éves jubileum elsősorban az ő munkájuk előtt tiszteleg, ünnepli a múltat, a jelent és pozitív jövőképet vetít előre minden itt dolgozó és leendő kollégának” – mondta Topolcsik Melinda a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója a jubileumi rendezvényen.

Cikk megosztása