Táncos flashmob, Győrfi Pál előadása és egy teljes nap a közlekedésbiztonságért

A Bridgestone Tatabánya az idei szeptembert a közlekedésbiztonságnak szentelte, számos kezdeményezéssel hívva fel a figyelmet a téma fontosságára.

Tatabánya főterén és a Vértes Centerben a Bridgestone kollégáinak lelkes közreműködésével egy táncos flashmobbal vette kezdetét a figyelemfelhívó kampány. Másnap Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat ismert szóvivője látogatott el a Bridgestone gyárba és osztotta meg személyes tapasztalatait tipikus közlekedési helyzetekről és megelőzési lehetőségeikről a gyár dolgozóinak.

A programok középpontjában a szeptember 30-i Közlekedésbiztonsági Nap állt, amelyre nemcsak Tatabányáról, hanem a környező településekről is érkeztek látogatók. Az egész napos eseményen kicsit és nagyok is megtalálhatták a számukra érdekes programokat. Az autósoknak ingyenes abroncsállapot-felmérést nyújtottak, miközben a szórakoztató és oktató-jellegű programokkal, feladatokkal is készültek. Abroncsemelő kihívás, akadálypálya és számos nyeremény várta a látogatókat, akiknek lehetőségük nyílt indulni a sorsoláson a főnyereményért is: egy vadiúj Bridgestone vagy Firestone abroncsszettért. A gyerekek szórakoztatására külön figyelem jutott, a kisebbeket színezők, a nagyobbakat közlekedésbiztonsági kvízek várták, a bátrabbak pedig elektromos kisautókkal egy kiépített KRESZ-parkban ismerkedhettek a közlekedés alapjaival, és még egy részegszemüveg kipróbálása is lehetőségük volt, amellyel egy látszólag egyszerű, ám a valóságban kihívást jelentő pályán kellett végigsétálni. A programokkal teli nap nagy sikernek örvendett, hiszen többszázan vettek részt rajta a napsütéses őszi napon.

„A Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nappal a biztonságos közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hiszen gumiabroncsgyártó vállalatként mi is nagyon jól tudjuk, hogy a közlekedésben a biztonság az első! A globális program részeként indult kampány megvalósításához rengeteget tesz hozzá a kollégáink odaadó lelkesedése, így született ez a széleskörű és sokszínű aktivitás-sorozat” – tette hozzá Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

Cikk megosztása